[...] się głównie poziom nasycenia glikogenem, czyli jakby ogólna podaż węglowodanów a nie pora ich dostarczenia co do polecanych źródeł Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła [...]
[...] w których jest 20%błonnika/alternatywa dla płatków owsianych, więc mogłem sformułować źle wyrażenie ;). to tylko przykładowa rozpiska. zwykle znajdzie się też jakiś łosoś, wołowina, indyk. w zależności co jest to układam z tego jadłospis dokupując niektóre rzeczy. więc jeśli mam w spizarce 5 puch tuńczyka zjem go, a dopiero potem wyłoże [...]
Jak chcesz trening po drugim śniadaniu to zmień je troszkę niech wygląda tak: 1.Pierś z kurczaka / wołowina / filet z indyka / ryba 2.Ryż brązowy / kasza / makaron 3.Oliwa z oliwek Jak zaczynasz dopiero to suple nie są Ci potrzebne. Możesz zażywać witaminy, np: -vitaral (multiwitamina dostępna w aptece) -omega 3 (kwasy tłuszczowe nienasycone) [...]
nie wiem jakie tematy czytałeś, ale zazwyczaj jest tak jak u Ciebie. ;-) miód zupełnie zbędny, wywal. Zupa ok w takim razie. Urozmaicenia jak tłuste morskie ryby i tłuste mięso, wołowina wprowadzałbym częściej niż okazyjnie/trzymał w równowadze z piersią .
Kupilam pieczona piers z kurczaka. Ale to w sumie dobry pomysl.zrobię sama. Co do zelaza. Z tego co czytalam to indyk kurczak jagniecina i wolowina Drob jem a wolowiny po prostu nie lubie. Kurza watrobke tez jem a oprócz tego przyjmuje zelazo w tabletkach na recepte. Jajka jak najbardziej jem.
[...] proporcje nie za ciekawe, podejrzewam że raczej nie trudno Ci o łapanie tłuszczu co jeść - przede wszystkim takie produkty jak Węglowodany: ryż ciemny, kasza gryczana, od czasu do czasu ziemniaki, chleb żytni pełnoziarnisty Białka drób, wołowina, ryby, sery, jajka Tłuszcze oliwa z oliwek, olej lniany, ryby (tłuste), do smarowania chleba-margaryna
[...] i tance. Staram się już nie jeść po 18-20 bo na wieczór najwięcej się tego zbiera. Jadłam mało ale często i zastąpiłam wysoko kaloryczne produkty mniej kalorycznymi np. wołowina-drobiem, ziemniaki-ryżem. I jeszcze do tego wszystkiego codziennie rano jem coś słodkiego. Moje odchudzanie zajęło mi ponad rok czasu ale uwierz mi naprawdę warto, [...]
No ja wiem czy impreza idziemy do baru jakaś pizza czy kurczak/wołowina na frytach czy ryżu z surówką coś jak w sfinksie do tego po 2-3 piwka i tyle. Nieraz się zdarzy że jak niektórzy powracają do domu na weekend to się zdarzy z 5 piwek jakieś wściekłe psy, ostatnio tak jakoś przed swiętami było pół pizzy, gyros, i jakiś kotlet po szwajcarsku i [...]
[...] cynku, niacyny.....polecam stosować jako dodatek ( w nie dużych ilościach) do dań bo wiadomo nic tak nie podkreśli smaku sosu jak prawd***** imo 2. Nawet należy zastępować wołowina, wieprzowina zwracaj uwagę żeby nie były za tłuste a jak są uwzględnij to... możesz też zastępować rybkami łosoś pstrąg panga dorsz i wiele innych Zmieniony przez - [...]
1. Płatki ok ale owsiane, niektore mixy w sumie nie są złe ale i tak dalej polecam owsiane + dodac sobie owocow + ewentualnie slodzik albo łyzke miodu...do tego 2 jajka do sniadania i bedzie ok. Parówki nie mozesz, maja 3 razy tyle tluszczu co białka, do tego nie jest to zdrowy tluszcz...są tez dodatki na zwiekszanie objętosci bóg wie jakie. Na [...]
można kroić każde inne mieso ale wydaje mi się ,że drób wychodzi tu najkorzystniej: cenowo podobnie do wieprzowiny ,a lepszej jakości mięsko, wołowina jest dobra na niedzielny obiad jak mamy czas na jej przygotowanie. Chyba ,że sobie robisz zestawik na cały tydzień to dodawaj co tam uważasz
tak zgadza się,kurak nigdy nie doścignie mięsa czerwonego choćby nie wiem jak się starał Może źle to ująłem ale chodziło mi tutaj o porównanie mięsa nie z perspektywy białko-białko,a myśląc o jako takim posiłku,czyli biorąc również pod uwagę zawartość tłuszczy ,których wołowina na pewno ma więcej
[...] itp:) Tuńczyk w wodzie to też jako dodatek 1-2 w tyg.więc ok. Mówiąc dobre źródło białka mam na myśli właśnie mięcho,ale nie ograniczaj go do kurczaka,są jeszcze rybki,wołowina i jedna z tańszych opcji czyli podroby(wątróbki,serca).Szynkę faktycznie możesz zastąpić mięchem normalnym,chyba że jest b.dobrej jakości:) Możesz też dorzucić [...]